Meu’BEL agenda

Alle beurzen en events die met het Belgisch Meu'BEL te maken hebben, kan je hier vinden.

 • Mobilia: 100 jaar design door Belgische architecten

  Mobilia: 100 jaar design door Belgische architecten

  Tot 15 juni 2014 kun je in het Atomium in Brussel terecht voor een boeiende wandeling door 100 jaar design door Belgische architecten. Mobilia belicht via objecten, meubels en soms unieke stukken de relatie tussen architectuur, interieurarchitectuur en design.

  De stukken zijn gegroepeerd rond verschillende thema’s, met onder meer aandacht voor de manier waarop het meubel werd gemaakt of voor het gebouw waarvoor het werd ontworpen. Mobilia toont werk van 30 Belgische architecten: B-architecten, Claire Bataille & Paul ibens, Stéphane Beel, Lieven Achtergael, Alain Berteau, Victor Bourgeois, Renaat Braem, Constantin Brodzki, Sébastien Cruyt & Olivier Bastin, Louis-Herman De Koninck, Julien De Smedt, De Vylder Vinck Taillieu, Lucien Engels, Victor Horta, Huib Hoste, Lou Jansen, Lucien Kroll, Juliaan Lampens, Stéphane Lebrun, Bart Lens, Lhoas & Lhoas, Antoine Pompe, Robbrecht & Daem, Gustave Serrurier-Bovy, Glenn Sestig, Léon Stynen, Willy Van Der Meeren, Vincent Van Duysen, bOb Van Reeth, Charles Vandenhove en Caroline Voet.
   

  Voor alle praktische info over de openingsuren de tarieven kun je terecht op www.atomium.be
   

  Beeld: Meubel van Antoine Pompe. © AAM
   

 • Hout en buiten koken op Sfeer

  Hout en buiten koken op Sfeer

  Tijdens elke beurseditie zoomt Sfeer in op enkele trends. Dit jaar is het de beurt aan het gebruik van hout in het interieur en aan buiten koken.
  Hout is een op en top natuurproduct met talrijke gezichten, van ruw en sober tot edel en geschakeerd. Het materiaal is tijdloos, warm, sfeervol en bijzonder veelzijdig. Redenen genoeg voor de woonbeurs om er aandacht aan te besteden. “Wood chic” en de “Wood Avenue” etaleren de talrijke toepassingen van hout in het interieur: houten vloeren, tafels, stoelen, keukens, decoratieve voorwerpen.
  Met “Buiten koken” snijdt de woonbeurs een tweede trend aan. Op het menu staan zowel de eenvoudige barbecue en plancha als de royale outdoor kookeilanden en semiprofessionele buitenkeukens. Met bij dat alles de passende omkadering met tuinmeubels, verlichting, potten en groen en inspirerende ideeën voor de aanleg van de tuin.
   

  Sfeer gaat door in Flanders Expo in Gent. De beurs loopt van zaterdag 15 t/m maandag 17 maart en van vrijdag 21 t/m 23 maart  2014. Voor alle praktische informatie, openingsuren en evenementen kun je terecht op www.sfeer.be

  Beeld: “Wood chic” toont inspirerende toepassingen van hout in het interieur. Foto: Manolito Waelkens, Sfeer.

   

 • Batibouw 2014

  Batibouw 2014

  Bijna-energieneutraal bouwen, betaalbaar wonen en de revival van hout zijn de drie centrale thema’s van Batibouw 2014. De beurs loopt van zaterdag 22 februari tot en met zondag 2 maart in Brussels Expo.
  Het thema bijna-energieneutraal bouwen sluit aan bij de Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen. Die bepaalt dat vanaf 2021 alle nieuwe gebouwen bijna-energieneutraal (BEN) moeten zijn. Om de eisen voor een BEN-woning te halen, moeten we meer isoleren, zorgen voor een goede luchtdichtheid, energie-efficiënt ventileren en hernieuwbare energie gebruiken voor verwarming en sanitair warm water.  Het thema betaalbaar wonen reikt een aantal suggesties aan die kunnen helpen om goedkoper te (ver)bouwen en te wonen zoals  investeren in groener en duurzamer (ver)bouwen, en kiezen voor een compacte rijwoning  of voor collectief wonen. Het laatste thema focust op de revival van hout.  Het materiaal is prominent aanwezig, binnen en buiten, als constructief en als interieurelement. Denk maar aan houtbouwsystemen, binnen- en buitenschrijnwerk, badkamers,  keukens, meubelen, garagepoorten, terrassen.
   

  Voor alle informatie over openingsuren, nieuwigheden en evenementen kun je terecht op www.batibouw.be
   

  Beeld: De revival van hout is een van de thema’s op Batibouw 2014. Foto: Dhondt