Art Gent Award 2013 voor Vera Vermeersch

door Colette op 31.10.2013 om 15:52 gepost in Dit is Belgisch!, Niet te missen

Dit jaar reikt de kunstbeurs Art Gent voor het eerst een Award uit. Met het initiatief willen de organisatoren een Belgische kunstenaar met een opmerkelijk oeuvre in de schijnwerpers zetten. Laureaat van de Award 2013 is Vera Vermeersch die én de bronzen B.Art Award én een solotentoonstelling krijgt op de beurs.
 

Beeld: Tapijt naar een ontwerp van Pjeroo Roobjee.© Art Gent.

Textielkunstenares Vera Vermeersch is bijzonder veelzijdig. Ze geniet een sterke reputatie in zowel het restaureren en conserveren van textiel als in het ontwerpen en tuften van hedendaagse tapijten. Daarnaast  tuft ze in haar atelier verrassende wand- en vloertapijten naar creatieve ontwerpen van binnen- en buitenlandse designers en kunstenaars, van keramisten over juweel-  tot meubelontwerpers.  De lijst ziet er indrukwekkend uit en vermeldt onder anderen Maarten Van Severen, Raoul De Keyser, Johan Tahon, Jan Vanriet,  Siegfried De Buck, Michel Buylen, Roger Raveel, Tjok Dessauvage, Pjeroo Roobjee. 
 

Art Gent loopt van zaterdag 30 november tot en met dinsdag 3 december in Flanders Expo in Gent.  De beurs is opgesplitst in drie luiken: beeldende kunst uit de 20e en 21e eeuw, B. Art met uitsluitend 100% Belgisch werk, en ten slotte design met objecten van (inter)nationale ontwerpers.  Alle praktische info: www.artgent.be
 

tags meubelontwerper, textiel, tapijt

> terug naar overzicht

Reageren?

Nog geen reacties! Reageer als eerste.