Balthazar awards 2012

door Colette op 27.11.2012 om 15:08 gepost in Dit is Belgisch!, Meu'Bel fabrikanten

Op de Meubelbeurs Brussel werden voor de zesde keer de Balthazars van het Meubel uitgereikt. De jury speurde naar het beste product in vier categorieën: het meest ecologische product, het meest innovatieve product, het beste Belgische product en het beste Country Today product.

De Balthazar Awards 2012 gingen naar de volgende bedrijven.
• Meest innovatieve product: JOLI COLLECTION met COSY, voor de creatieve toepassing van innovatieve materialen, en de constante zoektocht naar verbetering van zijn producten.

Foto: Cosy by Joli Collection. Fotografie: Stefan Martens


• Country Today: MICHELDENOLF met CUBICO. De jury had lof voor de evolutie van dit kleinschalige familiebedrijf van klassiek en kopie antiek naar kwalitatieve hedendaagse meubelen in een landelijke stijl.

Foto: Cubico by Micheldenolf. Fotografie: Stefan Martens

• Meest ecologische product: THEUNS met LANDECK. Het programma is volledig PEFC gecertificeerd, met een traceerbaarheid van de inkoopfactuur van het hout tot de verkoopfactuur van het meubel.

Foto: Landeck by Theuns. Fotografie: Stefan Martens

Beste Belgische product: MAGNITUDE met het bedconcept AREA ontworpen door ALAIN GILLES, designer of the year 2012. Het bedrijf etaleerde ook dit jaar weer de kracht van Belgisch design en een innovatief concept voor de sector van het slaapcomfort.


Foto: Magnitude. Area by designer Alain Gilles.

• De jury gaf een eervolle vermelding aan CUSTOM8 voor CLIMAT, een interessante innovatie voor de sector van het slaapcomfort.


Meer info: www.meubelbeurs.be

tags meubelbeurs, belgisch design, slaapkamer, ambachtelijkheid, designer of the year 2012, baltahzar awards

> terug naar overzicht

Reageren?

Nog geen reacties! Reageer als eerste.