De Balthazars 2013: And the winners are…

door Chris op 29.11.2013 om 17:32 gepost in Dit is Belgisch!, Zonder categorie

Naar aanleiding van de Meubelbeurs Brussel werden, naar inmiddels goede jaarlijkse gewoonte, de Balthazars voor het meubel uitgereikt.
Hierbij werden volgende firma’s en producten bekroond:

• De Balthazar in de categorie Best of Belgium gaat naar de firma Kreamat (B) voor hun model Sparta, ontworpen door Studio Segers. Het bed wordt in een bredere context geplaatst, met vele functionele mogelijkheden tot personaliseren.


• De Balthazar voor Country Today - voor een meubel dat een landelijke trend kan kaderen in een hedendaagse levensstijl - gaat naar de firma Kluskens (NL) voor de tafel Tense: een ultraranke, massieve tafel.


• De Balthazar voor Most Green is toegekend aan LS Bedding (B) voor Het Circulaire Bed. Dit concept werd uitgedacht in de filosofie van een gesloten materialenkringloop en is een voorbeeld van een doorgedreven samenwerking tussen bedrijven binnen dezelfde waardeketen. De matras kan op het einde van zijn levensloop ofwel gecomposteerd worden (de bio lijn), ofwel eenvoudig gerecycleerd worden (de techno lijn).


• De Balthazar voor Innovation gaat naar Mathy by Bols (B) met Fusion, een ontwerp van David Enthoven. Aan deze intelligente collectie in mdf en aluminium ging een ecodesign denkproces vooraf. De montageonderdelen zijn tot een minimum beperkt en het 4 mm dunne aluminiumprofiel werd speciaal ontworpen om toch voldoende stabiel en stevig te zijn.


 

Foto's: Meubelbeurs Brussel

tags balthazars, meubelbeurs brussel, kreamat, ambachtelijkheid, ls bedding, mathy by bols, circulaire bed

> terug naar overzicht

Reageren?

Nog geen reacties! Reageer als eerste.