Een meubel van eigen bodem kopen = zorgen voor het milieu

door Chris op 27.03.2013 om 11:27 gepost in Dit is Belgisch!

Foto: Duna by KM Sleepline

In de prijs van een Belgisch meubel is niet alleen de btw, maar ook een schoner milieu inbegrepen. Producten van eigen bodem moeten namelijk geen duizenden kilometers afleggen om tot bij jou te geraken, met alle energieverbruik en milieuvervuiling van dien. Door te kiezen voor binnenlandse producten minimaliseer je met andere woorden je ecologische voetafdruk.

Bovendien is de milieuwetgeving in België een van de strengste ter wereld. In andere landen nemen bedrijven het vaak niet zo nauw met het milieu, wat hun soms een prijsvoordeel oplevert. Belgische ondernemingen daarentegen moeten uiterst strikte regels respecteren om lucht, water en bodem te beschermen. Wanneer je Belgische meubels koopt, investeer je dus niet alleen in je interieur, maar ook in je ruimere leefomgeving. En zijn zuivere lucht, propere rivieren en een reine bodem geen kleine investering waard?

tags meubel, milieu, ecologische voetafdruk, interieur, leefomgeving

> terug naar overzicht

Winzo zegt:

gepost op 07.04.2013 om 19:58

100% mee eens, welkom in onze meubelwinkel waar u grote keuze heeft in salons en relaxfauteuils van Belgische fabrikanten. De Belgische zitweken bij Winzo gaan van start in het weekend van 12 april. Geniet extra voordeel op Belgische meubelen

Reageren?