Innovatief (met) hout!

door Karen op 13.09.2012 om 13:55 gepost in Nieuwe materialen

Innovatief (met) hout!

Wie dacht dat hout een traditioneel materiaal is met weinig innovatiepotentieel, heeft het mis.


Al gehoord van opblaasbaar hout of Airwood ?
Stel je voor dat tekeningen en functies van objecten kunnen verschijnen, alleen wanneer je dat wenst. Deze gepatenteerde technologie maakt het mogelijk om hout, keramiek, harde kunststoffen, metalen, leer, kurk ... eigenlijk alle harde materialen, op te blazen. Eerst wordt het materiaal heel fijn uitgesneden (bijna onzichtbaar) en vervolgens op een rubber membraan gekleefd. Wanneer er lucht wordt ingeblazen verschijnen grafische vormen. Begin maar al te dromen van opblaasbaar (houten) meubilair.

  

 

 

 

 

 

(foto: www.arca-home.com)

 

Lichtdoorlatend hout 

Luminoso is een houten paneel, bestaande uit, afwisselend ,dunne lagen massief hout en glasvezels. De optische vezels geleiden het licht, waardoor het van op een afstand lijkt alsof het paneel translucent is. Door aan de achterzijde van het paneel een lichtbron en een tekening op een transparant te plaatsen, lijkt het aan de voorzijde alsof de tekening is aangebracht op het hout. Een prachtig resultaat met veel mogelijkheden: kasten met verlichting aan de binnenzijde kunnen tekeningen op de kastdeuren laten verschijnen.

   

(foto: www.luminoso.at )

 

Soft wood

Een flexibel houtfineer samengebracht met schuim. Het oppervlak van het paneel is verrassend zacht en flexibel, met bovendien interessante akoestische eigenschappen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in de hoofduiteinden van een bed.

                                                                                                        

 

 

 

 

(foto: www.materio.be)

 

Laat je verrassen door houtmozaïek

Houtmozaïektegels voor binnen- en buitenvloeren. Diverse soorten hout en afmetingen kunnen gecombineerd worden. Front, een Scandinavische groep ontwerpers, maakte er een verrassende zitbank mee. Op het eerste zicht lijkt ze hard en solide, maar wanneer men er op gaat zitten, beweegt de mozaïek en blijkt het een zacht zitvlak te zijn. Hoe doen ze dat? De houtstukjes worden aangebracht op een flexibele drager en daaronder plaatst men een zacht schuim. Fantastisch toch?!

                                               

(foto: http://blog.sub-studio.com)

tags hout, meubilair

> terug naar overzicht

Reageren?

Nog geen reacties! Reageer als eerste.