Jean-François D’Or: Belgische designer van het jaar 2013

door Colette op 27.05.2013 om 10:16 gepost in Dit is Belgisch!

Jean-François D’Or mag zich voortaan Belgische designer van het jaar 2013 noemen. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Alain Gilles (2012), Nathalie Dewez (2011), Bram Boo (2010), Sylvain Willenz (2009), Stefan Schöning (2008), Nedda El-Asmar (2007) en Alain Berteau (2006). Met de titel wil Knack/Le Vif een Belgische designer in de kijker zetten die zich op een opmerkelijke wijze onderscheiden heeft. De selectie gebeurt in samenwerking met de Biënnale Interieur, het Design museum Gent, Grand-Hornu Images, Design September en Bozar.

Foto: Astrid voor Indera

Als industrial designer bouwde Jean-François D’Or een sterke reputatie op in het ontwerpen van kwalitatieve industriële objecten die door de creatieve invulling van hun functie altijd dat tikkeltje meer hebben. Meestal gaat het om kleine gebruiksvoorwerpen die verrassen door hun uitstraling, vormgeving, materiaalgebruik en poëtische taal en daardoor voor een meerwaarde zorgen in het interieur. Zijn portfolio oogt veelzijdig en vermeldt onder andere spiegels, verlichting, meubelen, glazen, kapstokken, schalen voor tal van Belgische fabrikanten waaronder Deknudt, Indera, Magnitude en tossB en voor internationale labels zoals Ligne Roset.

Foto: Alexandre voor Magnitude

In september programmeert Grand-Hornu een tentoonstelling over het werk van Jean-François D’Or. Tot zolang hoef je echter niet te wachten om kennis te maken met zijn ontwerpen. Voor een mooi overzicht kun je terecht op www.loudordesign.be


 

tags jean-louis d’or, designer, verlichting, meubelen, deknudt, jongform, magnitude, tossb, belgische fabrikanten

> terug naar overzicht

Reageren?

Nog geen reacties! Reageer als eerste.