Taiga

Karel Mintjens Sleepline

TAIGA is een compleet slaapkamerprogramma dat een harmonieuze mix vormt tussen mens en natuur.  De visuele nadruk ligt op het nobele eiken dat verwerkt wordt in een ruw geborstelde versie, hetgeen deze tijdloze kamer een zeer natuurlijk verweerde look verleent met een authentieke uitstraling. Deze borstelstructuur die de volmassieve partijen (met noesten) accentueert, wordt weloverwogen toegepast op de kasten (stroken), spiegels (accent) en integraal op de greeploze lades van alle commodes en het nachtkastje.

De stoere borstelstructuur wordt ook verwerkt op het voeteinde en het hoofdbord van de TAIGA bedden. De bedombouw rust op een inliggende zwarte steunplaat, waardoor men een zwevend effect  bekomt. De nachtkastjes met lade zijn bevestigd aan het hoofdbord en dankzij de inliggende plint wordt het zwevend effect hier consequent doorgetrokken. De bedsponden, alsook de vlakke gedeeltes van de kleerkasten zijn uitgevoerd in een ruwe zaagsnede” structuur geschuurde eikenfineer die een natuurlijke match vormt met het verweerde en massieve karaktereiken.

Stroken met LED verlichting in optie kunnen gemonteerd worden onder beide bedsponden, onder het voeteinde of achter het hoofdbord. Het zachte sfeerlicht zorgt hierbij voor een verrassend en smaakvol effect.

De TAIGA collectie wordt voorzien van zeer actuele accenten: hoogwaardige softclose op de greeploze lades van commodes en nachtkastje én fluisterbeslag op de schuifdeuren van de kleerkasten. Optioneel kan elke  TAIGA kast uitgerust worden met een LED verlichtingselement op de bovenkap. Een LED verlichtingsset (optie) is ook beschikbaar voor montage als leeslicht op het hoofdbord. De schuifdeurkasten zijn verkrijgbaar in 5 verschillende afmetingen met of zonder spiegel op de de deuren.

TAIGA is beschikbaar in 4 Karel Mintjens standaardkleuren: eiken mat gelakt (E05), white wash (E08) en de zachtere lifestyle tint, grijs mat gelakt (E04). Als nieuwste kleur presenteren we de “ocean grey” kleur (E17), waarbij deze warmgrijze tint zeer complementair is met de ruwere zaagsnede structuur én de geborstelde massieve partijen.

Deel meubel